Halfweg in de trainingsmaand januari en tot nu toe het schema redelijk kunnen volgen. Geen wedstrijden op het programma maar toch in de tempotrainingen begin ik het verschil te voelen. In februari zal geprobeerd worden de snelheid te verhogen op training en met een 3-tal lange wedstrijden hoop ik de kilometers op te drijven.  Halfweg maart dan de 1e afspraak.

Doelen voor 2011 :

1. PR op de 10 km scherper stellen
2. Een 15 km wedstrijd en halve marathon aan wedstrijdtempo lopen
3. Houtlandcriterium en Lopen in het Molenland grotendeels lopen

- Een 10 km ergens binnen de 37 minuten lopen moet een realistisch doel zijn als ik progressie kan blijven maken. Bij een 36:59 haal ik de champagne boven.

- Afgelopen jaar steeds de man van de hamer tegen gekomen in Brugge en Sint-Kruis op 15 km wedstrijden. Dit jaar heb ik op deze afstand geen PR-doel, maar wil ik vooral eens zo'n wedstrijd met een goed gevoel eindigen ipv al strompelend.  De halve marathon zal hoofdzakelijk dienen om vooruitgang te maken op het kortere werk.

- In 2010 kennis gemaakt met het recreatieve Beerel-criterium. In de wedstrijden van de 2 nieuwe (lees ook : zwaardere + grotere) criteriums zal ik wss aan plaatsen moeten inboeten. Maar hoop ik aldaar door meer concurrentie, in de bredere middenmoot, vooruitgang te boeken in snelheid.  Een top-10 in het eindklassement zal heel nipt zijn als ik resultaten van 2010 zie, maar is dit jaar eigenlijk geen doel op zich.

Volgende wedstrijd : zondag 6 februari : Halve marathon Cadzand