Na Eernegem was het maar zorgen voor 1 zaak en dat was fris aan de start staan in Damme. Dus iedere dag wat extra slaap en hetzelfde programma als de week voor Ursel met 2 tempotrainingen. Daar voelde ik reeds dat de power terug aan het keren was in de benen in tegenstelling tot de week vooraf.

Dus zondagmiddag met vertrouwen richting Damme maar toch die lichte onzekerheid of de puzzel zou passen bij m'n eerste doel van het jaar. Het was alvast een mooie lentedag met toch wat wind die gelukkig (of net niet ?) net zoals vorig jaar in het terugkomen richting Damme wind op was. Na de start zocht ik behouden m'n plaats door het centrum van Damme en we kwamen de 1e kilometer dan ook niet super-snel door aan 3:32. Eens we richting vaart afdraaiden ontstond er een klein groepje waar ik me direct mee op kop zette. Ik vond direct mijn goede tempo en het gevoel was zeker ok. Er zaten een 7-tal lopers in mijn zog maar richting kilometer 3 haakten de meesten af en bleef ik over met de 2e dame in de wedstrijd Annemie Danneels en een thriatleet. Ik bleef aan de kop sleuren en kon mijn tempo goed vlak houden. We kwamen dan ook het 5km-punt door aan 18:10, wat een mooie voorsprong was op mijn ideale 37:00 einddroom.  Alles ging goed bij km 6 en het keerpunt kwamen we wel in 'wind op' terecht richting aankomst. Hoewel ik nog steeds een goed gevoel had was het sleuren om tempo te houden en begon ik toch te buigen.
Bij km 7 raapten we Bart Ysebaert op die als sterke loper ons groepje van 3 op sleeptouw nam. Mijn 7km lange kopwerk begon nu toch te wegen en de aanpassing naar een andere koptrekker kon ik niet verteren... Ik begon te kraken en zelfs voor km 8 moest ik de rol lossen, waarbij ik zelfs in het allerslechtste scenario terecht kwam,nl. gans alleen. Mijn km tijd viel zelfs zo ver terug dat ik mijn voorsprong op schema verloor. Maar belangrijkste was eigenlijk dat ik de flow en trance verloor. Ik viel in (letterlijk bijna) slaap, mijn gedachten waren er niet meer bij, en zat helemaal uit de wedstrijd. Gelukkig kon ik de laatste km me iets herpakken om schade gelijk te houden (zie km tijden verderop). Zo eindigde ik de wedstrijd in 37:26 wat nog steeds 25 seconden van mijn PR was. Dus dat doel had ik zeker bereikt, maar toch ferm balen want er zat zeker meer in mijn benen indien wind op ons geen parten speelde op het eind.
Toch tevreden dat ik de latere winnares bij de vrouwen 7 km lang op sleeptouw kon nemen in een vlak tempo. Plus bij vorig PR in Oostkamp had ik echt het gevoel van : dit nooit meer, omdat ik zo diep was gegaan. Nu heb ik iets van : deze zomer kan het nog beter. Aan mij om het weer te bewijzen.
Km-tijden : 3:32/3:34/3:41/3:43/3:41/3:41/3:47/3:47/3:55/3:54
 
 
We zitten in de laatste rechte lijn richting een PR-poging in Damme volgende week (onder de 37:51 lopen en graag 16 km/u gemiddeld).  Drie weken terug had ik een heel goede trainingsweek van 70 km, wat voor mij in deze periode heel veel is. Twee weken terug ging ik midden in de week zwaar onderuit aan de griep waardoor ik toch 3 dagen geveld was, en met moeite aan 40 km kwam. Afgelopen week was het dan ook beetje zoeken om te recuperen en uit te rusten. Toch had ik geen goed gevoel bij de laatste training op donderdag.
Tijdens opwarming in Eernegem voelde ik al dat het geen super-benen waren zoals in Ursel of Kortemark. De kleinste slaagt er de laatste tijd ook in om uit te slapen tot 6u, waardoor alles te samen ik toch de vermoeidheid voelde. Aan de start van de 5 km waren er een 6-tal competitielopers. Echter mochten we nog 10 minuten staan koekeloeren en koud te krijgen, want er werd nog gewacht op god weet wie. Eenmaal vertrokken was er direct een 5-tal weg waar ik me in 2e positie had gezet. Als test voor Damme wou ik een te snelle start zoals in Kortemark vermijden. Midden de eerste ronde bleef alles nog tesamen en werd de kop goed overgenomen maar de snelheid lag nog niet te hoog. Omdat ik graag op het podium wou staan probeerde ik 2x met een versnelling de boel uit mekaar te smijten. Dit lukte goed en we waren met 3 weg. In de tweede ronde zette ik me voornamelijk op kop om het goed stabiel te houden en omdat ik ook voelde problemen te hebben met tempowissels. Bij ingaan laatste ronde waren we nog met 3 samen, maar ik had reeds het gevoel dat de jongste nog een versnelling zitten had en ikzelf liep leeg. Net voor het ingaan van laatste km demarreerde de latere winnaar en ik had geen verweer. Iets later liep ook de andere loper een 5 meter van me weg en ik kon de kloof niet dichten.  Zoals reeds vermeld had ik geen goed gevoel en wou ik gewoon de 3e plaats vrijwaren wat goed lukte en waardoor ik op het podium mocht na 5.28 km aan 16.5 km/u gem.
Alles tesamen geen geslaagde laatste repetitie voor volgende week, maar de vorm kan niet weg zijn. Gelukkig is Damme pas op zondag en het zal er deze week vooral op aan komen om m'n uren slaap te hebben en met fris gevoel aan de start te komen. Dan moet ik toch in staat zijn m'n doel te halen.

Volgende wedstrijd : zondag 25 maart : Damme-Brugge-Damme 10km