Met de oefencross van ons aller eigen Beverhout werd de overstap gezet naar het cross-seizoen. Zelf had ik er deze week een rustweek opzitten na enkele zware trainingsweken. Toen ik deze week nog wat wou trainen liep het voor geen kanten en ook daarnaast was ik wat vermoeid. Tijd voor wat extra rust dus. Deze parkloop liep ik vorig jaar reeds en ook dit jaar was het terug wat onthoofd door de afwezigheid van de betere lopers binnen de club.  Wegens blessure, marathonvoorbereiding, etc was het vandaag wat zoeken naar het speerpunt. Samen met Nico Recour (die zijn debuut maakte op de cross) leek ik wat de wedstrijd te moeten maken.
Daarom nam ik na het startschot direct het heft in handen voor een snelle start. De laatste (lange) wedstrijden had ik het gevoel deze vlugge openingskm's goed te kunnen verteren. Ook dit keer was dit terug het geval en nam ik de eerste ronde voor mijn rekening. Enkel Nico volgde en nam in de 2e ronde over. Deze ronde moest ik al bikkelen om te volgen en had wat moeite om niet zelf het tempo te bepalen. Halfweg koers was er dan ook reeds een gaatje en erna kwam ook Angelo van Nevel (geen Beho-lid) oprukken naar de kop. Ondertussen begon ik het gemis van wedstrijdritme echt wel te voelen. Ik brak niet maar kon mijn tempo van openingsronde absoluut niet meer ronddraaien. Bij ingaan laatste ronde kon ik wel terug beslag leggen op de 2e plaats in de wedstrijd na Nico en zo lagen de eindplaatsen vast.
De vorm is goed maar ik ben nog niet klaar voor de echte crossen. Gelukkig hebben we nog een maand om te fine-tunen, en net als vorig jaar zie ik mezelf weer wedstrijd na wedstrijd groeien. Want vandaag was vooral duidelijk dat ik deze nodig zal hebben om echt in vorm te komen.
Het beloofd alvast een spannend cross-seizoen te worden met ondertussen meer dan een handvol sterke Beverhout-masters die zich in de kijker zullen lopen. Ik hoop terug in hun spoor stappen voorwaarts te zetten. Let's go !