Mijn gedachten waren bij de Berenloop in eigen gemeente, maar toch werd (noodgedwongen) gekozen voor Tielt. Daar sta ik normaal gezien 3e in het Molenland-klassement en als doorsnee loper een unieke kans om zoiets mee te pakken. Dus wou ik daar gewoon wat Molenland-criteriumpunten gaan pakken.
Vorige week kon ik me nog 1 maal opladen voor Dwars door Sint-Kruis, deze week kon ik dit echter niet meer. De batterij is volledig op, vooral mentaal. Bij mijn lange duurloop stond ik deze week al na een halfuur voor de deur, interval kwam ik niet verder dan de opwarming.
In Tielt trof ik een kleine koers aan georganiseerd door een school, wat ook meer de sfeer van een schoolfeest gaf dan loopwedstrijd. Na de start was Alexander Eggerick er meteen vandoor. Ik volgde als 2e, maar na de eerste van de vier ronden bleek dat ik zelf ook helemaal alleen liep. Mijn tempo was nog redelijk goed, maar na halfweg koers was de kaars volledig uit. Verder dan een jogging-tempo kwam ik niet meer. De voorsprong op 1 atleet bleef 50 meter maar bij ingaan van laatste ronde ging hij over me. Ik ging helemaal kapot en milt begon te steken en naar de aankomst toe dacht ik zelfs om te moeten kotsen.
Ik stond dus op het podium (dat er niet was) na een slechte wedstrijd. Want als ik loop zoals het moet word ik altijd 2e. Soit, het seizoen zit er eindelijk op en conclusie van vandaag is vooral dat ik blij ben om een martelgang in Beernem te hebben gemist. Nu fysiek en mentaal rusten in de gedachtengang dat ik dit seizoen bij het stellen van een doel iedere keer op de afspraak was. Bij mindere vorm was het dan ook minder. Maar de ambitie is om volgend jaar op de afspraken nog beter te presteren. Tot binnen enkele weken. Grts.
 
De eerste week van september had ik een week verlof waar ik in de voormiddag iedere keer kon gaan trainen. De duurlopen gingen goed, al voelde ik reeds bij de interval-training dat het vet een beetje van de soep was. Deze week dan vooral rust en me nog proberen op te laden voor Sint-Kruis. Toch wel een belangrijke wedstrijd op de agenda mede door de uitstekende organisatie van Sodibrug.
Het laatste doel dat ik had opgemaakt begin 2011 moest ik nog bevestigen en dit was een 15km aan wedstrijdtempo lopen. Ik wou dan ook minimum onder het uur belanden, in het beste geval boven in de 58.
Het weer was er wisselvallig, na 2 eerdere deelnames in Sint-Kruis in volle zon. Deze keer ging dus vooral de wind een extra tegenstander worden. Na de start dan ook rustig mijn plaats opgezocht in het peloton. Na een 2-tal kilometer voelden we een klein peloton in ons kielzog, maar toch besloot ik met Geert Frickelo er van onder te muizen. De eerste ronde kwamen we dan ook gescheiden door in 19 minuten, een strak tempo dus. Begin 2e ronde moest ik de rol lossen en zocht heil in een groepje van 3. In de laatste kilometer van de 3 af te leggen rondes kwamen we steevast op een lange strook vol in de wind. Hier moest ik ieder keer passen, en dus ook naar het einde van de 2e ronde moest ik de rol lossen bij een klein groepje.
In de laatste ronde kon ik het 3-tal nog op 50 meter houden en plooien deed ik niet, al was het afzien in m'n eentje. In laatste kilometer kwamen er nog 2 lopers uit de achtergrond terug, maar kon ik onder het uur blijven met een eindtijd van 59:29. Zonder die tegenwind, plus betere vorm zat in de 58 lopen er misschien in. Nu moet ik me tevreden stellen met het gewone doel, want zowel fysiek en mentaal geraakt m'n bobijntje op na een slopend seizoen.

Volgende week nog criteriumpunten pakken en dan een fiesta- en siesta-pauze. Mijn 3 doelen van begin 2011 heb ik alvast gehaald, later op het jaar kom ik daar wel es op terug.
Picture
 
Vorig jaar liep ik Dwars door Koolskamp en vond dit wel een goede organisatie. Afgelopen weekend diende ik zondagavond echter in te springen op het werk en ging dan ook op zoek naar een wedstrijd in de namiddag. Zodoende had ik nog iets van mijn weekend en zaterdag.
De keuze was dus gevallen op Hooglede waar het plaatselijke jeugdhuis voor de 2e keer hun wedstrijd organiseerde. Afgelopen week voelde ik reeds op training dat ik de piek van augustus met Oostkamp en Wingene een stuk voorbij was. Toch wilde ik wat wedstrijdritme houden en een extra trainigsprikkel om terug wat in gang te schieten met een week verlof in het verschiet.
De wedstrijd zelf bestond uit 1 grote ronde voor de 5 km en had dezelfde start als de 10km. In totaal stonden er zo'n 130 lopers aan de start en (achteraf gezien) stond de sterkste bezetting op de kortste afstand. Na de start ging er dan ook een trio 5 km'ers vandoor en zette ik mij op kop van het achterliggend gezelschap. Na een goede kilometer had ik er nog 3 in mijn kielzog mee. Halfweg de wedstrijd koos de latere winnaar van de 10 km het hazepad en viel een andere 10 km'er van boord. Ondertussen kwamen we op een serieuze bult in het parcours aan en erna nog wat vals plat. Allesbehalve een makkelijk en snel parcours en wat te vergelijken met Oostrozebeke.
Fysiek kon ik mijn tempo houden maar de benen waren verre van super. We gingen dan ook met ons 2-en naar de eindmeet waar ik as usual de sprint verloor. Versnellingen of spurten in een wedstrijd gaat me echt niet af. Werkpunt deze winter is dan ook zeker en vast de beenspieren...

Komende week in verlof en vandaag reeds een goede tempoloop van ruim anderhalf uur afgewerkt. Binnenkort nog Sint-Kruis op het programma waar ik nog wil presteren op de 15 km en dan zit het zomerseizoen er zo goed als op.