In aanloop naar Wingene hetzelfde recept toegepast als dit voor Oostkamp. Een week hard getraind en week van de koers vooral gerust. Al kan je dat niet een lange tijd doen of je fysiek gaat te vlug achteruit. Toch stond ik weer me een goed gevoel aan de start in Wingene waar ik deze keer vooral punten moest pakken in het Molenlandcriterium waar ik op een virtuele 3e plaats sta.

Wingene had een blanco weekend gevonden in de kalender waardoor er toch een mooi deelnemersveld aan de start stond. Ietwat te vergelijken met de Watewy-loop. De stralende zon was na lange tijd ook weer aanwezig. Gezien we toch weer een typisch zwaarder Molenlandparcours aantroffen wou ik vooral mijn wedstrijd goed verdelen. Na de start dan ook niet direct willen forceren en het groepje met de 1e en 2e dame (Ann Parmentier en Charline Vanneste) net voor me uit laten lopen. Het verschil bleef de ganse 1e ronde hetzelfde al zag ik enkele voor me het reeds moeilijk krijgen. Ik moest er dan ook enkel een duurloop van maken en de man met de hamer vermijden.

In de 2e ronde schoof ik mooi op en kon naderen op enkele gelosten. Ondertussen waren we met 2-en op pad al deed ik het meeste kopwerk. Bij de bevoorradingen gooide ik wel iedere keer een volle drinkbeker over me om het hoofd toch wat koel te houden (letterlijk deze keer). In verloop van de 2e ronde kon ik een 3-tal gelosten inhalen en achter ons laten, en had ik het gevoel ook te naderen op groepjes voor ons.  Echter bij ingaan van de 3e en laatste ronde bleven diegene voor ons hun tempo houden - waren we onszelf wat in slaap aan het wiegen - zagen we geen mikpunt meer - en ging het tempo er toch wat uit.  In midden laatste ronde hoorde en zag ik dan ook wat achtervolgers naderen. Op een snel stuk nieuw asfalt kon ik mijn tempo weer optrekken, maar naar de laatste zware kilometer met wat vals plat was ik een vogel voor de kat. Ik werd terug ingehaald door 3 achtervolgers en zat ondertussen met krampen in de buik... Het koude water bij de drankposten die ik over me goot had ander effect en mijn singlet was kletsnat en koud. Mijn tempo stokte maar mn darmen gaven gas *kuch*. Na de aankomst direct doorgelopen naar het toilet in de sporthal (die ik door deelname vorig jaar direct vond) en mijn ding gedaan. Gelukkig op tijd of ze spraken er nog 10 jaar van... Thuis hetzelfde liedje en dan toch maar een imodium gepakt.

Al bij al een goede race met hetzelfde resultaat als op de Watewyloop, waardoor ik virtueel 3e blijf in het criterium, al kan er nog 1 topper me naar de 4e plaats verwijzen en er een Avmo-eindpodium van maken. Al zullen zijn verdere deelnames daarover beslissen.
Picture
 
Een wedstrijd die ieder jaar met stip staat genoteerd ! Niet omwille van een criterium of het grote prijzenpakket, maar wel omwille van de exacte afstand van 10 km. Wat zonder twijfel mijn lievelingsafstand is. Een PR lopen was dan ook het doel daar de mogelijkheid zich er niet veel toe leent, ook al is het een typische stadsomloop met veel draaien en keren.

Met ook wedstrijden in Bredene en Ardooie was de kalender goed gevuld, maar hier dacht men ook aan de werkende mens met een start om 20u. Aan de start de gekende gezichten van Beverhout, ABAV en Sodibrug. De weersomstandigheden waren in ieder geval ideaal met een mooie zomeravond zonder wind. Na de start direct een goed ritme gevonden zonder mezelf in het rood te jagen. Echter vormde zich geen groepje en liepen we amper met 3 tesamen waaronder 2e dame Natalie Declerq.  De eerste ronde werd het tempo goed gehouden, maar Natalie Declerq kwam eerst achterop om dan een demarrage te zetten en 20 meter voor me te lopen. De andere collega had de rol gelost.

In 2e ronde was het zaak om de focus te houden en op mijn ademhaling te letten. Toen ik effe begon af te zien kon ik ademhaling naar beneden halen en het tempo in de benen erin houden. Het bleef ook een goed teken dat de 2e dame geen extra afstand kon nemen en 20 meter voor me bleef lopen. Bij het ingaan van de 3e ronde hetzelfde scenario en ik voelde nog geen verval, maar was ook tevreden dat er geen extra ronde meer kwam. Toen ik de aankomst passeerde (aan de verkeerde kant van de hekkens) zag ik op de eindklok 0:34:45 blinken. Diegenen die reeds in Oostkamp liepen weten dat er dan nog een ambetant stuk volgt met de gekende 180° bocht en haakse bochten in de winkelstraat. Ik ging echt in het rood en kwam over de finish in 37:51, een nieuw PR !

Na de aankomst vloekte ik om nooit meer zo te willen afzien en kapot gaan, echter 5 minuten laten in het naar de auto lopen was ik reeds volledig gerecupereerd wat nog het mooiste gevoel gaf. Die 37:51 kan en mag dus geen eindpunt zijn... Wel wetende dat ik in 2009 nog amper 4 maanden running hier 0:44:44 liep en in 2010 was het nog 38:41.

ps : merci aan allen met de aanmoedigingen voor en na de wedstrijd, en zelfs tijdens hoorde ik mn naam waaien. Thanx.
 
Picture
Normaal gezien moest het eerstvolgende verslag deze van Oostkamp worden. Tot ik vorige week een mail ontving van Nike waarbij ik als 1 van de 3 gelukkige winnaars uit de bus was gekomen bij hun Paula Radcliffe-actie. Runners Service en het gekende Energy Lab fusioneren en verhuizen namelijk van Beveren naar hun nieuw gebouw in Zwijndrecht en deden daarom dit trajact als promotie-run onder leiding van Paula Radcliffe (wereldrecordhoudster op de marathon en running icoon). Ten tweede ontving ik ook een gloednieuwe NIke-outfit bestaande uit shirt-short en schoenen. Als ik geen wegwedstrijden kan winnen, dan maar op deze manier ...

Aangekomen in Beveren werd het na verloop van tijd een gezellige drukte en verzamelden zich toch 250 runners om de trip te maken. Na het ontvangen van mijn Nike-outfit (thanx Niels en Bram) konden we vertrekken onder leiding van Paula Radcliffe. Vooraf dacht ik dat het een gezellig keuvel-uurtje ging worden maar na verloop van tijd werd het toch stiller en stiller in de groep. Voor haar was het misschien joggen maar het tempo zat er toch flink in en de ganse groep werd op een lint getrokken. Als training voor Oostkamp volgde ik netjes in haar voetsporen op de 2e rij en genoot van wel van de run. 99% van mijn trainigen verlopen alleen maar zo in groep trainen geeft wel een meerwaarde ondervond ik. In minder dan driekwartier of zo werden de ruime 9 km volbracht en konden we ons opmaken voor de officiële opening van hun nieuwbouw.

Hieronder reportage die werd gemaakt door Tv-oost en wat foto's. Onder andere ene met Koen Naert en Bram Coppens, 2 super-atleten uit de Nike-stal en net als de Adidas-crew met Stijn Fincioen en Lander Van Droogenbroeck afstandslopers waarvan ik hun blogs en steengoede resultaten volg omdat ze daarnaast ook allen running ademen en zodoende voor inspiratie en motivatie zorgen. Nu hopelijk zelf zorgen voor een goede tijd in Oostkamp aanstaande vrijdag...

Verslag Tv-oost : http://www.tvoost.be/nl/2011-08-01/marathonkampioene-paula-radcliffe-loopt-met-beverse-schoenen/