Na een maand terug aan de start van een wedstrijd en dit met 2 weken training in de benen. Deze lopen nog steeds op en af. De eerste trainingen waren echt start-to-run en ik haal nog niet mijn normale snelheiden. Al voel ik natuurlijk iedere training de nodige progressie.
In Koksijde vertrouwde omgeving op boogscheut van mijn werk en was dan ook vroeg ter plaatse. Na verloop van tijd zag ik, meer dan ik had verwacht, veel west-vlaamse clubs toestromen (oa Macw, Flac, Abav). De opwarming deed ik tussen de villa's in de duinen en kon zo wat in de schaduw blijven op deze warmste dag van het jaar. Gelukkig was de start pas om 20u maar van een zee-bries was niet echt sprake.
Het heetste moment kregen we echter bij de start die verzorgd werd door Racetimer. Iedereen werd 4 meter achteruit geduwd, echter ging de massa niet achteruit waardoor we allemaal tegen elkaar plakten. En dan kwam de mededeling : "start binnen 5 minuten"... Gezellig en zeker toen er werd afgeroepen dat de start binnen 1 minuut ging plaatsvinden om dan 3 seconden erna het startschot te geven. De sardienenmassa kwam amper of gang, voor mij vatten lopers de wedstrijd aan op handen en voeten... Ik mocht dus direct aan inhaalrace beginnen op de anderhalve km strook asfalt richting het strand. Ik zat dan wel niet met de juiste mensen rondom mij, maar echt tevreden van mijn snelheid was ik toch niet. Ik moest pompen om onder de 3:30 te komen. Eenmaal het strand op kon ik er nog een paar inhalen maar dan zette ik mij in een groepje van 3. Zo kon ik af en toe schuilen en ook eens over pakken. Hier had ik het gevoel om te kunnen weglopen maar hield mij toch in om nog gaten toe te lopen. De schrik om op de terugweg stil te vallen plus gebrek aan wedstrijdritme hielden mij tegen. Bij de splitsing tussen de 5 en 10 km lopers werden de gaten nog groter. Op de terugweg kon ik nog een loper remonteren maar daar bleef het bij. Al viel het verval bij mij nog beter mee dan gevreesd. Het 5 km punt moet ik in maximum 19:30 gepasseerd zijn en kon erna nog het werk afmaken op de dijk.
Al bij al tevreden moet deze race. Op basis van mijn trainingen mocht ik niet meer verwachten bij deze herstart en de dag erna geen stijve spieren. Komende weken op training toch nog de snelheid opdrijven, de uithouding staat al iets verder.

 
Terug van weggeweest ! Na de NVV kroop ik nog eenmaal op de fiets voor een tempotraining langs het kanaal. De week erop was het dan tijd om met het gezin naar Turkije te trekken en de batterijen helemaal op te laden. Daar kwam ik niet verder dan flink wat wandelingen bergop en bergaf waardoor ik mijn kuiten toch wel voelde naar het eind van de week toe. Maar vooral mentaal kwam de honger stilletjesaan terug. Als fervent sportliefhebber had ik een week een "gazetten-stop" ingelast, maar ondertussen ben ik terug op de hoogte van alle sportuitslagen en -nieuwtjes.
Van honger gesproken ... In deze 2 weken running-vrijaf (net zoals vorig jaar) terug 3 à 4 kilo boven mijn wedstrijdgewicht aan het schommelen. Mits de trainingen volgen hoop ik deze terug te zien wegsmelten.

Met als belangrijkste factor dat alle bovenstaande allemaal in het teken staat van het cross-seizoen... De voetbalkalender is namelijk terug uitgebracht en waar ik reeds voor vreesde werd waarheid. Op de zondag van de Berenloop in Beernem van mijn club Beverhout staat ook Club Brugge-Rsca op het programma. Ik ben met een blauw-zwart hart geboren en heb er reeds een 15-tal jaar een abonnement waardoor het één van de weinige omstandigheden is (buiten familie en blessures) waardoor ik forfait moet geven. Met pijn in het hart weliswaar. Dit heeft echter ook al consequentie dat ik niet hoef te pieken in september en nu nog meer aan mijn basis kan werken. Volgende week bijt ik dan ook terug de spits af met de Beach Run in Koksijde en augustus staat in het teken van snelheid. De westrijden met de nodige uitleg geef ik tegen dan wel. September dan weer 2 halve marathons om de km's de hoogte in te jagen en oktober kan ik dan beginnen aan de cross-specifieke trainingen.  Nog veel werk dus voor de boeg maar de 'druk' is zo wel ferm gespreid en doel nummer 1 van 2013 nog steeds in grote letters geafficheerd.