Na september terug echt in competitie getreden met een wedstrijd in Ursel. De trainingen gaan goed maar door het gebrek aan wedstrijden gekozen voor de kortste afstand (5 km, lees in Ursel : 4.9km).
Het was een mooie herfstdag met ideale loopomstandigheden. Dien pipo uit Spanje met baard en mijter zorgde er wel voor dat er na Moorslede een kilo was bijgekomen, maar na de start had ik wel een goed gevoel over mijn lichaam. Een start waarbij ik iets ingesloten raakte en achter een paar joggers terecht kwam. In Ursel krijg je dan 50 meter reeds een scherpe bocht waardoor de kop van de wedstrijd reeds was gaan vliegen. Er ontstond dadelijk een 2e peloton van een 10-tal. Na 500 meter kon ik aan de kop komen en nam direct over om de kloof te proberen dichten. Na de 1e kilometer zag ik in een bocht dat de kopgroep uit 10 man bestond en ondertussen was ik reeds los uit mijn eigen groep. Daarna volgde een passage door het bos waar ik goed kon standhouden maar het was vooral opletten voor de diepe putten in het wegdek. Na 2 kilometer kwamen we op een grintweg die moeilijk liep maar ik kon wel tot bij een 5 afvallers komen. Daar het een lastige passage was ging ik niet rechstreeks naar de kop, maar voelde dat er meer in zat. Eens terug de tarmac op zette ik me samen met Marlon Claeys op kop. Deze laatste plaatste kort erna een stevige versnelling maar ik kon volgen en het was vooral het sein om de rest te lossen op deze vals plat omhoog richting Ursel kerk. Zo kwamen we afgescheiden aan kilometer 4 na kopwerk van beide. Gezien het voor mij de laatste rechte lijn was zette ik me resoluut aan kop en kon de laatste kilometer goed afwerken al bleef deze maar duren... Ik eindigde de 4.9 km als 3e in 17:41, meteen goed om die PR uit 2010 op korte afstand eindelijk van tabellen te vegen.
Positieve was alvast het heel goede loopgevoel en het feit dat er me terug niemand kon remonteren. Als 20e vertrokken en als 4e kunnen eindigen na eerste ronde van alle 5/10/15km lopers.
Het negatieve was toch wel de slechte start waardoor ik direct de aansluiting met kopgroep miste. Winnen ging ik niet doen, maar vraag me af of de kopgroep tussen de 1e en laatste kilometer echt zoveel rapper liep dan mezelf. In 2012 wil tussen de echte wedstrijden dan ook paar kortere wedstrijden lopen om die start echt onder de knie te krijgen en dit zal me zeker ook helpen op 10 km wedstrijden.

Volgende wedstrijd : zondag 4 december : kerstloop Waregem