Vandaag stond ik dan toch aan de start in Bekegem. Waar ik deze week nog 2x een training moest uitstellen door de gietende regen troffen we het in Bekegem met echt zomerweer. Ideaal om er een goede training van te maken. Vrouw en kinderen waren ook mee en van enige wedstrijdstress was geen sprake. De trainingen gaan iedere keer beter en van de 3 kg extra blijft nog de helft over. Plus gezien ik me vorige week nog een start-to-runner voelde op training was het niet logisch om vandaag reeds te knallen.
We konden dus beginnen aan onze 15 km in Bekegem, goed voor 4x een grote lus. Helft was wind achter en licht naar beneden, maar richting finish zat er een heel zware passage in. Het was er niet enkel vals plat omhoog, ook net in deze strook van 2 km was het windop. Ik was goed mee in de start en liep eigenlijk niet ver achter de collega's waar ik in Torhout nog mee eindigde. Toch keek ik enkel naar mezelf en wou niemand volgen, maar gewoon mijn wedstrijd afwerken. 80% van de wedstrijd liep ik dan ook moederziel alleen. De kilometers gingen vlot vooruit en er zat weinig verval in mijn km-tijden. Natuurlijk wass er gezeien het parcours een verschil tussen deel 1 en deel 2 in de ronde. Trouwens ook pluim voor organisatie om praktisch na iedere kilometer een drankpost te voorzien. Tot de voorlaatste ronde bleef ik netjes mijn tempo lopen en ook mijn positie in de wedstrijd bleef hetzelfde. Op geen enkel moment had ik het gevoel in het rood te gaan en zelfs in de laatste ronde kon ik bij wijze van spreken nog voorlezen uit de krant. Echter de benen begonnen als lood te wegen. Daardoor werd ik na km 12 ingehaald door een 5-tal lopers. In laatste km deed ik nog een inspanning om kloof niet te groot te laten worden.
Tevreden haalde ik de finish onder het uur, waar ik gezien alle omstandigheden in acht genomen blij kan mee zijn. In september wil ik een goede halve marathon lopen en als ik met deze (luttele) conditie in Bekegem zo kan eindigen loop dit wel los. Ik had in ieder geval deze wedstrijd nodig om me weer echt loper te voelen.
btw Bij in het invullen van mijn uitslag op de blog kwam ik zelfs tot de vaststelling dat ik mijn PR op de 15km (Sint Kruis 2011) heb verbeterd. Ben benieuwd wat ik binnen 2 weken in Oostkamp kan brengen....
 
Na de Nacht van Vlaanderen was duidelijk dat het vat leeg was, zowel fysiek als mentaal. De enige goede oplossing leek me dan ook om de loopschoenen effe in de kast te zetten en af te tellen naar onze zomerreis. Na nog een week te werken (en ondertussen bij te tanken qua eten/drank/slaap/tv kijken) konden we vertrekken naar warmere oorden. Goed voor een week rondcrossen achter de kleinsten kadet, zwembad in en out, glijbaan op en af, rondkuieren, op mn gat zitten en vooral veel eten en drinken. Resultaat was wel dat de batterijen mentaal volledig opgeladen waren en mijn bruin 'gechoeperde' lichaam 3kg was uitgezet. Zondagnacht konden we om 2u landen in Zaventem en om 4u 's morgens lag ik in mijn nest in Beernem.  Drie uur laten ging de wekker terug om aan een volle werkweek te beginnen en mijn gekende leven.
Maandagavond wel direct terug begonnen met de looptrainingen om terug in het ritme te komen. De weinige slaap en 2 weken van niet te trainen zorgden er wel voor dat ik amper vooruit kwam en overal spierpijn had tot in de kleinste vezel. De eerste dagen wel iedere keer gaan lopen (soms amper 5km), al leek het vaak eerder joggen.  De eerste geplande wedstrijd in Bekegem van aanstaande zaterdag kwam daardoor wel in het gedrang. Zeker omdat je daar enkel de keuze hebt uit 3 of 15 km. Op zondagavond gelukkig voor het eerst een normale goede training kunnen afwerken waardoor ik Bekegem toch zal meepikken als training. Want wedstrijdtempo zal er nog niet inzitten. De keuze uit wedstrijden in de zomer is sowieso beperkt en een strandrace om vanaf meter 1 volledig in het rood te gaan is zeker uit den boze.
Gelukkig staat de zomer in het teken van trainingen richting de halve marathon in september. Op deze afstand heb ik nog steeds een PR staan van 2 jaar terug en daar moet minstens 5 minuten afkunnen. Ik heb dus nog wel even tijd om in vorm te geraken.