In de laatste blog had ik het over finetunen richting de crossen. Laat ik met de deur in huis vallen : van lopen is niet zo veel meer in huis gekomen, laat staan van finetunen. Diegenen die me persoonlijk kennen weten dat ik bezige bij ben met mijn werk en gezin en hobby's. Tot deze zomer had ik een perfect opgesteld schema waar ik iedere minuut mooi kon benutten. Sinds september heb ik nog wat extra hooi op mijn vork genomen waardoor mijn schema wat overloopt en ik ook vooral tussen de oren wat tijd tekort kom. Daardoor ben ik ook van 5 trainingen in de week terug gevallen naar 2 trainingen. En zo wordt ook het aantal km's gehalveerd.
Loop ik daardoor ongelukkig rond ? Absoluut niet, want ook deze nieuwe dingen doe ik met hart en ziel. Echter mag ik me wat het lopen betreft niets voorloochenen. De mooie prestaties die ik haalde het afgelopen jaar kwamen er niet door mijn talent maar door keihard trainen. Tot 's avonds om 22u nog vertrekken voor een duurloop bijvoorbeeld. Zo werd ik ook op het clubfeest van Beverhout mooi beloond voor mijn 4 nieuwe clubrecords en als overwinnaar van het cross-criterium.
Het lopen doe ik nog met evenveel plezier. Vooral toen ik tijdens mijn verlof op het gemak kon aanzetten voor mijn lange duurlopen vond ik het echte loopplezier terug. Daarom laat ik mijn wedstrijdschema voorlopig nog intact en ga ik daar vooral op zoek naar mooie wedstrijdomstandigheden. Gezien ik na de 3 crossen ook nog 2 wedstrijden in het Molenland moet meepikken om aan mijn criteriumpunten te geraken maalt het wel extra tricky. Tijdens de parkloop werd duidelijk dat ik nog kan lopen, maar dat extra procenten mis. We zien wel wanneer ik nog eens kan uitpakken. Ondertussen blijven we nog wat bezig hehe en tot in Maria-Aalter. Grts.