De trainingen gaan nog steeds goed al had ik afgelopen een rustigere week qua kilometers. De oefencross van de club was dan ook een welgekomen afwisseling en test om te zien hoe ver we staan op dit ogenblik. Na een week vol regen zat ik toch met de vrees voor een zware omloop als eerste kennismaking. Maar dit viel heel goed mee en zelfs het onbreken van spikes was geen onoverkomen euvel. Op zondag waren de weergoden ons zelfs heel goed gezind met een aangename warme herfstdag.
De oefencross vond dus plaats bij het clublokaal en was enkel voor BEHO-lopers. Daarom zal ik voor het eerst geen wedstrijdverslag schrijven omdat dit me niet oportuun lijkt. Wel enkele impressies.
Deze cross was er één over 5700 meter wat ongeveer in de lijn ligt van de master-wedstrijden. Deze bestaan meestal uit 6600 à 7000 meter waardoor ik naar het eind van de wedstrijd nog wat meer kwaliteit zal moeten overhouden. Het parcours was deze keer vooral veel draaien en keren met amper 1 lang stuk van hooguit 150 meter. Niet echt mijn ideaal parcours omdat ik liefst de grote molen ronddraai. De teammaten bij de masters zijn op dit ogenblik vooral bezig met de marathon later deze maand waardoor ze ofwel afwezig waren of waarschijnlijk niet die snelheid hebben op dit ogenblik. Toch kon ik zelf na de start direct een mooi tempo halen zonder tegen mijn limiet te gaan. De rest van de wedstrijd kon ik dit tempo goed aanhouden en volgens mijn gps-gegevens was er amper verval naar het eind van de wedstrijd toe. In de loop van de wedstrijd kwam ik zelfs terug op een groepje seniors. Maar deze waren we aan het spelen terwijl ik zat te puffen en zelfs geen adem had om te lachen met hun moppen. Op het einde van de wedstrijd kon ik wel ervaren rot Dirk Sierens afhouden waardoor ik wedstrijd eindigde als 2e master na Thomas Beirnaert.
Conclusies : in mijn nadeel speelden de ervaring, gebrek aan lichte spikes en het vele draaien en keren, plus het ontbreken van power naar einde van de wedstrijd toe. Gezien het in de cross om plaatsen gaat ipv tijd moet ik hier nog aan werken. Want het zou stom zijn om ganse wedstrijd als 20ste te lopen en in laatste km terug te vallen naar bijvoorbeeld plaats 45. In voordeel is dan weer dat de snelheid goed zit, ik tempo kon bljiven houden om een parcours dat enkele jaren terug toch dienst deed als Provinciaal kampioenschap.
Maar belangrijkste eindconclusie is toch wel dat het fijne namiddag was met de club en een verdere aangename kennismaking met de teammaats. Meer van dattum !