Vandaag aan de start van een leuke wedstrijd in Damme. Niet enkel leuk dorp waar ik graag kom, ook de wedstrijd is herkenbaar met z'n lange lus langs het kanaal. Want mn wekelijkse lange duurloop loop ik ook langs het kanaal van Beernem tot in Brugge.
Waar vorig jaar de wind op kop stond tot het keerpunt was het dit jaar net andersom. Start met wind in de rug tot het keerpunt in Brugge (voorbij de 5km) en dan terug met wind in het gezicht, maar jaagpad gelukkig wat ingesloten achter de berm.
Bedoeling was om vandaag 38:00 te lopen en had dan ook deze tussentijden in mn hoofd. De bordjes met de km-punten zijn ook typisch aan deze 10km run. Bij de start stond ik redelijk vooraan en was dan ook goed weg. Wegens de oneffen kasseien op het marktplein was het wachten om na 1km in het ritme te komen. Dit gebeurde tamelijk vlot al liep ik vlug alleen, maar kon het groepje met Ria Thienpont 100 meter verder in het vizier houden. Hier en daar kan ik naderen en lopers inhalen. Het 5km punt werd dan ook gehaald in 18:33. Voorsprong op het schema maar het was werken want echt goed zaten de benen niet.
Ondertussen kwamen we aan de brug en keerpunt en voelde ik de tank leeglopen. Het volume is er op dit ogenblik nog niet om nog stappen vooruitgang te maken. De tussentijden liepen dan ook vlug achteruit en rond het 7km kon ik maar effe profiteren van een groepje met de 3e vrouw in de wedstrijd. Ik moest hen na halve km laten gaan. Na het keerpunt werd ik nog door een handvol lopers ingehaald en moest ik me tevreden stellen met 38:58.
Exact 2 minuten beter dan vorig jaar, maar ik zal geduld moeten oefenen om terug stap voorwaarts te zetten en terug wat meer km's lopen ipv interval. Na volgende week zijn er een maand geen criteriumwedstrijden dus dat laatste zou moeten lukken.

Volgende wedstrijd : zaterdag 2 april : Ginsteloop
Picture
 
Na Cadzand, Ursel en Kortemark stond gisteren de eerste wedstrijd met stip op de agenda. De 1e wedstrijd van het Houtlandcriterium en ook de eerste van 2011 op bekend terrein.  Tot nu toe vielen de trainingen en wedstrijden mee waardoor ik met enige ambitie aan de start stond en een gemiddelde van 16 km/u tot de mogelijkheden kon behoren.

De omstandigheden waren in ieder geval goed met een lentezon en briesje plus een sterk deelnemersveld. Maar laten we alvast van start gaan met de eindconclusie : gegokt en verloren...
Gezien de lichte afdaling na de start was iedereen snel weg en werd het ganse pak op een lint getrokken. Het spijtige van deze zaak was echter dat het lint de ganse wedstrijd aanwezig zou zijn.  Ik pakte uit als een tgv maar zag rondom mij geen bekende gezichten. Het groepje voor mij ging iets te snel en achter mij was het versplintering alom. Na de doorkomst van de kleine ronde ging het van kwaad naar erger en viel ik meer en meer alleen. Wachten was geen optie wegens geen lopers echt op komst, maar ondertussen was ik mn motor wel fel aan het opblazen.  Ik maakte dan maar de keuze om me kapot te lopen en zien waar het schip ging stranden.
Bij begin van de laatste ronde kwamen er zelfs steken in mn zij en begonnen lopers me meer en meer in te halen. Ramp o ramp en wedstrijd deftig beëindigen was het enige wat me nog restte. De ironie wou dan nog dan in de laatste kilometers ik wel bekende gezichten zag en ik dus tactisch volledig de mist ben in gegaan. Na de aankomst dan ook flink teleurgesteld gaan uitblazen.
Met een gemiddelde van 15.83 km/u viel de schade nog mee, maar wel klote aangezien mn benen me gered hebben want die zaten echt wel goed. Door in overdrive te gaan echter gefaald en die 16 km/u zat er dus echt wel in. Maar in wegwedstrijden betaal je zo'n zaken nu eenmaal cash.  Nu ja, a lesson lived is a lesson learned. Hopelijk volgende week een revanche ... op mezelf.

Volgende wedstrijd : zondag 27 maart : Damme-Brugge-Damme