De kop is er terug af. Net voor nieuwjaar enkele weken stil gelegen met griep, al kwam het toen net goed uit met het slechte weer. Na oudejaar echter direct kunnen beginnen aan mijn trainingsschema die ik tot nu toe goed heb kunnen afwerken.
Deze tijd van het jaar is het wat wikken en wegen om wedstrijden te vinden en ze dan nog eens deftig in de agenda te kunnen schikken. Daarom vandaag de keuze gemaakt om deel te nemen aan de winterjogging in Deinze. Gezien ik nog maar 2 weken terug aan het trainen ben was het wat zoeken naar een goede afstand. De 2 ronden wat 6.7 km maakte vond ik net iets te lang om al in het rood te gaan en daarom gekozen voor in ronde op dit toch wel lastige off-road parcours rond de Brielmeersen.
Deze zondagmorgen had dan nog eens stevig gevroren waardoor de piste een schaatspiste leek. Deze keer toch echt geforceerd om een snelle start te nemen en dit lukte goed. Eens op het parcours vond ik mijn plaats en dit was toch korter dan gedacht bij de échte toppers. Ik ondervond echter na 2 km dat ik toch in het rood ging en moest noodgedwongen mijn snelheid minderen, net op het lange stuk finse piste. Ondertussen werd ik door 5 man ingehaald er liep ergens rond de 12e plaats in de wedstrijd. Daarom liet ik wat begaan en nam er genoegen mee om nu gewoon de aankomst te bereiken. Toen we de piste opdraaiden richting aankomst zette ik dan ook geen spurt meer in maar liep gewoon opzij naar de meet. Tot mijn verbazing als enigste waardoor ik deze jogging won...
Na 2.5 jaar wedstrijdjes lopen natuurlijk eens leuk om een wedstrijd te winnen, al had ik er geen goed gevoel aan over. Gemiddelde te laag, 2e deel afgezien en vaart flink moeten verminderen. Waardoor ik bijvoorbeeld beter gevoel had na 3e plaats in Ursel waar ik beter liep.  Soit, na 2 weken training toch een mooie start van het nieuwe loopseizoen. Kan dus maar beteren.

 
1. Mijn PR van 37:51 op de 10 km scherper stellen
2. Ook oudere PR's van de tabellen halen
3. Deelnemen aan een buitenlandse stadswedstrijd

--------------
1. De kalender voor 2012 is reeds opgemaakt en bestaat vooral uit 5 mooi verspreide 10 km wedstrijden. Zowel in maart/april/juni/juli/september heb ik een pure 10 km loop uitgekozen om mijn PR zo diep mogelijk te stellen. Een echt cijfer wil ik er niet opplakken maar onder de 37 (36:59) moet mogelijk zijn.

2. Doel nummer 1 gaat boven alles, maar door de trainingen en wedstrijdkalender hoop ik in 2012 om bijv. de 5KM en halve marathon PR's aan te passen aan mijn huidig niveau. Want mijn halve marathon tijd die ik liep bij mijn debuut heb ik nog niet kunnen verbeteren.

3. Als trouwe lezer van Losse Veter kijk ik iedere keer vol bewondering naar de wegwedstrijden in Nederland. Tot nu toe liep ik enkel nog maar een strandrace in Cadzand (NL) maar in 2012 wil ik toch nog 1x de grens over te steken voor een stadswedstrijd.
 
Juli

In de vorige maanden kon je reeds lezen criterium hier, criterium daar. In Koekelare deed het echter de emmer overlopen. Dag terug thuis van weekje Kos met het gezin stond ik op de afspraak om punten te scoren voor het Houtlandcriterium. Na week heen en weer gecross kwam ik amper vooruit en heb na deze wedstrijd het Houtland dan ook vaarwel gezegd. Op het eind van de maand vond ik de spelvreugde terug in Koksijde op een korte zandrace. Tevens ook een goede test op Oostkamp een week later. Tussendoor was ik via Nike ook naar Antwerpen afgezakt om samen met Paula Radcliffe een trainingsloop af te werken. Ganse organisatie en loop was echt genieten en hoogtepunt in 2011 als fun-run.

Augustus

Daar ik tot dan nog geen enkele échte 10 km had gelopen in 2011 wou ik in Oostkamp dan ook echt mijn PR verbreken. Alle puzzelstukken kwamen dan ook samen en ik kon na een goede wedstrijd met veel initiatief mijn PR tot 37:51 brengen. Opdracht volbracht en een pak van mijn schouders. Op het einde van de maand stond ik nog aan de start in Wingene waar ik onder een loden zon een gewone wedstrijd liep en mijn plaats in het Molenland consolideerde.

September

Wegens te moeten inspringen op het werk kon ik op zondag nog een korte wedstrijd meepikken in Hooglede. De vorm was er niet echt en ik moest ik de spurt de duimen leggen en eindigde 5e. Daarna was het vooral bijtrainen om een goed figuur te slaan in Sint-Kruis. De topwedstrijd qua organisatie, maar ook de plaats waar ik reeds iedere keer de man met de hamer zag. Dit jaar kon ik de schade beperken maar echt makkelijk ging het toch niet. Toch kon ik de 15km netjes onder het uur volmaken en was ik best tevreden.
Daarna stond er enkel nog een wedstrijd voor het Molenland geprogrammeerd in Tielt. Qua conditie was het vet al van de soep na een slopend seizoen. Ik liet me dan ook de 2e plaats ontsnappen in de slotfase. Door deze wedstrijd moest k wel de Berenloop in eigen gemeente skippen.

Oktober - November

Het seizoen zat er na Tielt op maar ik wou toch eens mijn debuut maken in een cross. Vele keren volgde ik dit soort wedstrijden op tv en wou het dan ook eens ondervinden in het veld zelf. Het was echt genieten en relax lopen, en mits er voor mezelf echt een wedstrijd van te maken kon ik op dit Prov. Kampioenschap nog hoger eindigen. Een vervolg komt er ooit wel nog es.
Als aanloop voor de kerstcorrida wou ik nog eens testen in het naburige Ursel. De vele trainingen zonder druk wierpen hun vruchten af want ik vloog over de 5km ondanks het geaccidenteerde parcours en werd terug 3e.

December

Ursel was alvast een mooie voorbode van de kerstcorrida in Waregem. Ik moest nog 1 wedstrijd lopen om mijn eindklassement veilig te stellen. Achteraf gezien was het ook een mooie test naar de strategie voor 2012. Dit wil zeggen : langere, tragere en meer trainingen + korte wedstrijden die ik zelf uitkies, en het criteriumcircuit aan me te laten passeren.
Het resultaat in Waregem was er alvast met een tijd van 36:54 ! Ik reken het enkel nog als PR omdat de afstand maar 9.7 km was volgens de Garmin. Maar het was in ieder geval een prima afsluiter om met goede moed en een goed gevoel 2012 tegemoet te zien. Als kers op de taart kon ik het Molendlandcriterium 2011 afsluiten op het podium ! Niet het grootste criterium maar als loper die nog maar 2.5 jaar echt wedstrijdjes loopt ben ik toch wel fier op mijn 3e plaats in een regelmatigheidscriterium.