Na Dwars door Brugge kon ik op dinsdag nog een goede training afwerken. Toen auto in Jabbeke stond voor onderhoud maakte ik van de gelegenheid gebruik om 18km duurloop te doen, met een 8km aan wedstrijdtempo langs het Beisbroekbos richting JB-stadion. Daarna wat rust ingebouwd want zat na zondag toch met wat twijfels.
Vrijdagavond na zware werkdag richting Maria-Aalter voor een 10km wedstrijd. Voordeel hiervan was dat het niet ver van huis was en vooral dat hoofdwedstrijd pas om 20u begon. Iets later dan normaal kwam ik ter plaatse en na korte opwarming voelde ik me toch redelijk goed. Het parcours vormde een grote lus van 2.7 km, wel iets op en neer. Maar de lange rechte stroken spelen in mijn voordeel, en door het regenacthige weer en deel door bos was er ook veel zuurstof in de lucht.
Na de start koos een groepje van 3 (met de 2 Beverhoutfavorieten) het hazenpad. Ik nam de kop van het 2e groepje en liep mijn eigen tempo. De eerste kilometer kwamen we dan ook door aan 3:30. Paar seconden trager dan in Torhout, maar het goede gevoel bleef. Ondertussen liepen we los met z'n 2-en en achter ons was het gaatje toch al redelijk safe. Mijn metgezel hield er ook een strak tempo op na al maakte hij er soms een interval van. Daardoor liep ik soms weg en werd eraf gelopen daar ik gewoon mijn tempo bleef houden. Ondertussen was nr 3 van het eerste groepje afgehaakt en kwamen we km na km dichter. Tijdens de 2e ronde hadden we hem te pakken en liepen we een ronde mooi rond. De ingehaalde van JC Aalter leek me wel wat zenuwachtig en liet zich wat vangen aan het onregelmatige tempo van mijn metgezel. Daardoor bleef ik jojo spelen maar dat lag voornamelijk aan de rest. Enig verschil was dat de ronde een snelle en een trage km had. Los daarvan bleven mijn km-tijden mooi gelijk en gaf ik niet teveel toe. Bij het ingaan van de laatste was mijn Beverhout kompaan er van door en bleef ik op 100 meter hangen zonder te breken. De andere metgezel had ik op mijn beurt ook achter gelaten en liep ik netjes los op een 4e plaats. Het meeste deugd haalde ik echter uit mijn km-tijden in de laatste ronde waar ik amper verval had. In Torhout en Oostrozebeke liep ik op het laatst aan 3:55 denk ik, waar ik hier nog een laatste km liep aan 3:37.
Ondertussen gingen we richting laatste rechte lijn en bleven de posities intact. Timothy Van Bellgehem won de wedstrijd en zorgde mede voor een voltallig Beverhout Beernem-podium. Ik kwam zelfs het 10 km punt door aan 36:30 wat een fikse tussentijd-PR is (Oostrozebeke nog aan 36:50, in Torhout exacte 10km wedstrijd gestopt aan 37:03). Daardoor kon ik meer dan tevreden deze wedstrijd afsluiten en geeft het vooral moed om binnen een maand op de NVV ook binnen de 36 minuten te eindigen. In Maria-Aalter kwam ik uit op 10,62 km in 38:48 (onofficieel), met een gemiddelde van 16.4 km/u volgens mijn Garmin.
Volgende wedstrijd : Watewyloop Tielt
 
Via de werkgever (Partena Ziekenfonds) van m'n echtgenote Michelle kon ik deze middag deelnemen aan Dwars door Brugge. Michelle werkt als klantenadviseur in Brugge en Oostkamp bij Partena. Niet enkel een ziekenfonds met een dynamische attitude om de klanten te helpen op vlak van ziekenzorg, dentalia, dienstencheques, etc. Maar ook met een hart voor sport, voornamelijk atletiek als hoofdsponsor van het gelijknamige Criterium dat de beste wegwedstrijden in Vlaanderen bundelt. Of thriatlon als sponsor van Luc van Lierde indertijd. Vandaag was ik aan de beurt met gratis deelname, thanx !
Na PR in Torhout nam ik een week actieve rust en zoals ik in vorige blog kon melden is het nu toewerken naar de 10 km op de Nacht van Vlaanderen. Maar na 3 weken was het toch nog eens tijd om weer wat wedstrijdritme op te doen. De 15km zou op dit moment nog wat te vroeg komen om op niveau te presteren, daarom gekozen voor de korte afstand. Ook omwille van m'n deelname 2 jaar terug toen ik geen goede ervaring had in het middenstuk van de wedstrijd met z'n vele trottoirs, draaien en keren, kasseien, etc.  Gelukkig konden we vandaag (eindelijk) rekenen op de zon die van de partij was.
Ik stond aan de start met een ganse meute en toch wel een 10 a 15 wedstrijdlopers. Een top-10 was dan ook mijn doel vooraf. Na het startschot gingen we direct het stad in met zijn ... *kuch* trottoirs, etc. Ik liet de kopgroep van een 10 stuks dan ook gaan en probeerde mijn eigen tempo te vinden. Met in mijn achterhoofd om me niet op te blazen zoals in Kortemark. Ik kwam de eerste kilometer door in 3:16 wat een gemiddelde en vooropgestelde start in een korte wedstrijd. Na kilometer 1 kwamen we op de ring en konden we richting km 2 echt op het asfalt en vlakke lopen. Ondertussen liep ik in 8ste positie op een klein eind van het langgerekte kopgroepje. Ik vond mijn tempo en ging deze de rest van de wedstrijd aanhouden, want ik zat tegen mijn plafond. Het tempo behouden was geen probleem (wss nog paar km), maar versnellen zat er echt niet in. Op het eind richting km 4 kwam ik terug wat dichter maar met de eindmeet in zicht stabiliseerde mijn achterstand en voorsprong. Zo eindigde ik 8e in een tijd van 16:37. Volgens mijn Garmin aan 17.3 km/u gemiddeld.  Half tevreden met dit resultaat en vooral een aanzet om er de komende weken nog eens in te vliegen. Waarschijnlijk volgende week nieuwe wedstrijd.

Info : http://www.partena-ziekenfonds.be/nl